Bye bye binnenstad, welkom Risdam-Zuidas

Na zeven jaar op een sfeervolle zolder in het Hoornse havengebied te hebben gewerkt aan mijn kunsten, werd het tijd voor nieuwe horizonten.  Atelier de Nijverheid (wat ik zo noemde vanwege de naam van het pakhuis waarin ik werkte) verhuist naar Risdam-Zuid, waar de huizenprijzen onmiddellijk zijn gestegen en men reeds spreekt van Risdam-Zuidas.

IMG_8523

Atelier de Nijverheid in onttakelde toestand.

 

Ik heb mijn intrek genomen in het sinds 2009 leegstaande postkantoor in winkelcentrum de Huesmolen. Het postkantoor zelf stamt uit 1977, een historisch jaar, omdat ik toen de tienjarige leeftijd bereikte.

Op de eerste verdieping gebruik ik een kantoorruimte die ruim, licht en warm is. Maar ook de rest van het pand kan ik, zolang het nog niet verhuurd is, gebruiken, bijvoorbeeld om werk tentoon te stellen. Met hulp van velen ben ik inmiddels verhuisd en zijn de eerste potten verf al weer opengedraaid.

IMG_8559

Het nieuwe atelier in Risdam-Zuidas.

Weldra nieuws over exposities (Hoorn en Amsterdam) en uiteraard meer indrukken vanuit Studio a Go Go (werktitel). Doordat het licht op de Risdam-Zuidas geheel anders is dan in de binnenstad van Hoorn ben ik genoodzaakt al mijn werk opnieuw te bekijken, letterlijk tegen het licht te houden en er eventueel wat nieuws overheen te schilderen.

Overigens werd mijn glas-in-lood kerkraam van de Oosterkerk in Hoorn geveild voor 750 euro. De nieuwe eigenaar is er zeer verguld mee en ik dus ook, met dit resultaat.

Ter afsluiting nog een impressie van de oude postsorteerhal. Hier vestigt zich, naar voorbeeld van Rob Scholte in het postkantoor te Den Helder, weldra het Jaap Stiemer Museum.

IMG_8841

De postsorteerhal, thans skatepark, weldra Jaap Stiemer Museum.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s