De eerste expositie vanuit Studio a Go Go

Studio a Go Go in het voormalige postkantoor in de Hoornse prachtwijk Risdam-Zuidas is geheel naar wens ingericht en in vol bedrijf. Ik voel me er een beetje de Rob Scholte van Hoorn. Je weet nooit wanneer je er uit moet, terwijl het gebouw voelt als een licht versleten jas die je eigenlijk altijd wel aan wil.

IMG_0755

Studio a Go Go in full swing.

Merkwaardig was het wel, aanvankelijk zat ik in een vrijwel onbewoond gebouw uit om en nabij 1980, met dito sfeer (baksteen, bruine tegels, gele deuren en verwarmingsradiatoren), waar het vooral ’s avonds wennen was aan de stilte, die ik verdreef met het draaien van muziek en het bespelen van mijn elektrische Suzuki gitaar, die ik daar via een 100 watt versterker flink kan laten huilen en brullen. De verwarming in het pand staat al negen jaar op 40 graden, in mijn atelier zet ik derhalve de ramen wijd open, anders is het er niet te harden. De verf droogt sneller dan ik het kan verwerken. Als u vier miljoen euro voor me heeft, dan koop ik het gebouw en blijf ik daar voor eeuwig werken, allemaal voor u.

IMG_0199

Studio a Go Go, ook op Instagram! @stiemer

Na mijn komst in het postkantoor, dat antikraak wordt verhuurd en waar tot dan toe slechts 1 andere creatieve huurder huisde, ging het ineens snel. De grote postsorteerhal, waar ik daarvoor met een mijner zoons nog uitgebreid kon skateboarden, werd verhuurd aan een breakdancer uit Duitsland die er een studio inrichtte. En op de bovenetage waar ik zelf atelier houd, kwam de fotografe Heidy Brakenhoff, zodat wij inmiddels kunnen spreken van een creatieve broedplaats. Omdat we kennelijk allemaal op verschillende tijdstippen aan het werk zijn, is het van kruisbestuiving nog niet gekomen, doch dat volgt vermoedelijk wanneer we een eerste zonovergoten barbecue houden op de sfeervolle rangeerruimte (zie foto). Of op het dakterras, dat ook aanwezig is.

IMG_0176.JPG

Sfeervol uitzicht op Zee, vanuit Studio a Go Go.

Terwijl ik dit schrijf ben ik bezig een expositie voor te bereiden in Amsterdam, in de sfeervolle club De Nieuwe Anita. Er gebeurt daar van alles, zelf trad ik er jaren geleden al eens op met gesproken woord, maar er is ook veel live muziek in een zeer ontspannen omgeving. Op bijgevoegde foto van Peter Schuite het visuele bewijs van mijn optreden aldaar, waar ook Danny Daluiso en de Vage Kennissen de crowd totally nuts dreven. Danny ken ik al bijkans mijn hele leven, maar dat is een ander verhaal. Daar schrijven we vermoedelijk nog een keer een boek over.

nieuweanita

Jaap Stiemer live  @ De Nieuwe Anita. Foto Peter Schuite

Alle informatie over mijn creatief wedervaren, exposities en dergelijke, zijn tot in detail te vinden op www.jaapstiemer.exto.nl. Daar is veel recent werk te zien, dat uiteraard allemaal voor niet eens zulke krankzinnige bedragen te koop is. Koop mij! Nu heb ik er nog wat aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s