Koffietafelboekenbiebtas

De koffietafelboekenbiebtas, thans te koop voor het goede doel.

De koffietafelboekenbiebtas, thans te koop voor het goede doel.

De Openbare Bibliotheek in Hoorn vroeg me vorig jaar of ik een tas voor ze wilde ontwerpen. Niet zomaar een tas, neen, een goede doelen tas, die ook nog eens keihip is om mee over straat te lopen. Ik zei ja.

Het is de tweede serie tassen die de Hoornse bibliotheek heeft doen verschijnen. Met de verkoop van de tassen, voor de luttele somma van drie euro per stuk, steunt de bieb het project My Book Buddy, een organisatie die er voor zorgt dat kinderen in ontwikkelingslanden kunnen lezen, door hun scholen te voorzien van bibliotheken. Lees er alles over op www.mybookbuddy.nl .

De vorige keer waren het onder meer Boxie en Marije Hauwert die tassen hadden ontworpen. Nu waren Tim Knol, Helma van Kleinwee en ik gevraagd en werd er ook een wedstrijd uitgeschreven voor kinderen. Die werd gewonnen door Lizzie Hoogland, de dochter van Marije Hauwert, die ook over vormevingskundige gaven beschikt.

Ik vond het geen eenvoudige opdracht, omdat er enerzijds beantwoord moest worden aan de wenst om het thema bibliotheek op de tas te laten terugkeren en ik anderzijds iets wilde maken dat van enige afstand al nieuwsgierigheid zou wekken.

Ik schetste, stempelde, schilderde, tekende, maar ik vond het allemaal niet geschikt. Ik maakte bijvoorbeeld deze lezende dame, met op de achtergrond de eerste alinea´s uit De Toverberg van Thomas Mann, een van mijn favoriete literaire werken.

ontwerptas

Was het ook niet. In mijn atelier lag een heel dik boek, dat ik ooit voor twee euro vijftig bij de Action had gekocht; een fotoboek over Prince, met de meest blaartrekkende gladde foto´s daarin. Binnen een half uur had ik daar een Nieuw Mens op geschilderd en getekend en besloot ik het boek Koffietafelboek te noemen.

Erwin Taman van www.taman.nl hielp mij met het fotograferen van het boek en het in elkaar sleutelen van de PDF. Donderdag 26 juni werd het resultaat gepresenteerd in de bibliotheek van Hoorn. Ik ben blij met het resultaat en hoop weldra hele hordes met mijn tas door het Hoornse stadsgezicht te zien paraderen. Onderstaand stuk van de tandem Eric Molenaar – Marcel Rob verscheen in het Noordhollands Dagblad. Leest die krant!
www.nhd.nl.

biebtasstuk

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s