Verhuizen, exposeren, de karavaan trekt verder

In december 2017 betrok ik mijn fantastische atelier in het postkantoor in de Huesmolen in Hoorn. Nu is het september en ben ik net verhuisd naar alweer een nieuwe plek: de voormalige Philipsfabriek aan de Holenweg in Hoorn. Studio a Go Go is dus op meerdere fronten in beweging.

atelier

Studio a Go Go op de nieuwe plek. Lamelletjes kunnen ook open.

Terug van zomervakantie bezocht ik op een zondagavond het atelier in het postkantoor, toen ik merkte dat het hele gebouw zonder stroom was. Het was een voorbode van een moeilijke periode: pandeigenaar Post NL bleek het energiecontract al te hebben opgezegd, met nog drie ‘huurders’ in het pand. Die huurders werd al snel duidelijk dat ze in arbeidsdraf naar een andere werkplek moesten omzien, want het pand zou worden verkocht en gesloopt.

Nu ik, wederom antikraak, op een nieuwe plek aan het werk ben – met dank aan iedereen die meedacht, opslagruimte aanbood en hielp verhuizen – is er in dat postkantoor uiteraard nog geen steen verlegd in een rivier op aarde. Maar niet tobben, zou Reve schrijven, het was een prachtige tijd daar, met wagonladingen inspiratie, een prachtig en drukbezocht open atelier en bijzondere ontmoetingen daarna. Memories, pressed between the pages of my mind, The King zong het reeds en we zingen het allen met hem. Toe maar.

Met de kunst sla ik eveneens nieuwe wegen in: de zoektocht naar kleur, diepte, balans en verrassing in het abstract expressionisme (ik zoek naar een nieuwe term) heeft me in zijn greep. Ook vandaag op de nieuwe plek weer met focus gewerkt daaraan, al is het vaak ook een kwestie van het hoofd uitzetten en slechts doen.

abstrakkie

Nieuw werk, inmiddels al weer iets aan verder gewerkt.

Nieuwe expositie is ook in voorbereiding: in oktober en november hang ik in de exclusieve brillenwinkel Mooie Ogen in Schagen. De winkel is een galerie op zich (dit zijn geen brillen, dit zijn kijkwerken) en daaraan kan ik het mijne nog eens toevoegen: Twee grote doeken in de etalage, plus vier ook al niet bescheiden werken daarnaast en in de winkel zelf nog eens – vermoed ik – zes schilderijen die vrijwel allemaal van recente datum zijn. Gaat dat zien aan de Molenstraat 13A te Schagen!

Vanaf zaterdag 29 september ben ik bovendien aan het werk met de Wilde Schilders van Hoorn, ook bekend als Dikke Show. Dikke Show was aanvankelijk een samenwerkingsverband van Boxie, René van Leeuwen (a.k.a. BOTOX) en mijzelf, waarmee we op een festival ooit een enorm doek beschilderden. Later deden we, met daarbij graficus en pinstriper Henk Groot, een schutting van een metertje of dertig in de Liornestraat in Hoorn (inmiddels verdwenen). Nog weer later, met Arno van de Pol, diverse kolossale doeken bij verschillende aangelegenheden. En vanaf zaterdag doen Boxie, René, Arno en ik dat samen met Jorg de Vos en de jonge kunstenaars Thom van der Gulik (a.k.a. STHOM), Mies Reus en Wilfredo Daalmeijer. Dat gebeurt in de voormalige Waterschapspanden aan het Grote Oost in Hoorn, tijdens de openingstijden van de fototentoonstelling Expoost, waar vanaf zaterdag foto’s van tachtig Hoornse fotografen te zien zijn. En dus live Dikke Show, in het ‘opkamertje’.
Alle invomazi is te vinden op hoornkunstencultuur.nl/expoost/

181182_455538061137081_861664708_n

Dikke Show in de Liornestraat, 2012.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s