Studio a Go Go on tour, Amsterdam, Hoorn, Utrecht

Het nieuwe atelier in Hoorn heeft niet alleen een flinke invloed op mijn werk, ik ga er ook van op tournee. De energie knalt de ramen uit, ook in letterlijke zin, omdat het pand 365 dagen per jaar op een kleine 40 graden Celsius wordt gestookt. Maar daar gaat het nu niet om: Studio a Go Go is op tournee, daar gaat het om.

34411298_2235104426507677_4775916818978045952_n

Onderweg naar Utrecht.

Vandaag reed ik met de automobiel naar Utrecht om een nieuwe expositie in te richten. Bij De Kargadoor op de Oude Gracht zijn ze erg enthousiast over mijn werk, dat merkte ik ook weer bij het ophangen. ‘Doet me aan Berlijn denken’, was de eerste opmerking die ik hoorde toen ik mijn doeken tegen de muur zette. Ha! En laat ik daar nu reeds tweemaal geëxposeerd hebben. Wat mij er aan doet denken dat het hoog tijd wordt daar weer heen te gaan.

Vijftien schilderijen bleek ik kwijt te kunnen in dit sfeervolle cultuurpodium, dat al vijftig jaar op deze plek is gevestigd en dit jaar het zestigjarig bestaan viert. Ook een van mijn allergrootste doeken (bijna twee bij twee meter) kon ik er ophangen. Dit doek is nog nooit tentoongesteld, behalve dan afgelopen zaterdag, toen ik open huis hield in mijn studio te Hoorn, een evenement waar zo’n 150 mensen op af kwamen en mij het gevoel bezorgde een bijzondere verjaardag te vieren. Jippie, ja, joeghee,

stiemer19_178x155

Zie de mensch.

Overigens was mijn expositie in De Nieuwe Anita in Amsterdam er ook een om blij van te worden. De reacties waren zeer enthousiast en het ene na het andere culturele treffen voltrok zich daar in een decor dat was voorzien van een serie authentieke Jaap Stiemer doeken. Hulde aan zoveel gastvrijheid.

Wat nu, wat volgt, waarheen? Op dit moment ben ik in Studio a Go Go bezig met het opruimen van de troep die is ontstaan tijdens het open huis, maar voorts ook met het maken van volstrekt abstract werk. Kleur en vorm in lagen verwerken tot er een diepte en een evenwicht ontstaat die me bevalt. Het werk van Zes (@Zesmsk op Instagram) inspireert me wat dat betreft enorm, zoals eerder Peter Skovgaard mij al met een moker tussen de ogen trof. Tipje van de sluier hieronder, een detail van een groter doek. Man at work.

aabstracti

Vers, nat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s