Glas-in-loodraam wordt hebbedingetje

IMG_6047

De Stichting Oosterkerk te Hoorn heeft me gevraagd een klassiek glas-in-loodraam onder handen te nemen. Het resultaat wordt in november geveild. De opbrengst gaat voor de helft naar een fonds, waarmee een nieuw raam in de kerk wordt betaald. De andere helft?

De andere helft gaat naar het Jaap Stiemer Winterhulp Steunfonds. Want al die goede doelen is een mooi ding; de schoorsteen van het atelier moet ook geveegd. Ik ben een van 25 kunstenaars die zo’n prachtig raam mee naar zijn atelier heeft mogen nemen. Ik haalde het recent op in de Oosterkerk en liep met het raketvormige, kwetsbare geheel onder mijn arm naar mijn niet ver van de monumentale kerk aan het Grote Oost gelegen Geheim Atelier. Terwijl ik over de Korenmarkt liep wist ik reeds wat mij te doen stond: het raam bevolken met mensen, zoals we ze elke dag tegenkomen. Mensen die we kennen, denken te kennen, in het geheel niet kennen, graag zouden willen leren kennen of niet willen kennen.

Op mijn Facebook en Instagram al enkele voorbeelden van wat ik met dat raam aan het doen ben. Dat wordt dus echt een hebbedingetje, waarvoor men elkander hopelijk de kerk gaat uitvechten. Want zo zie ik het graag. Meer informatie over de veiling volgt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s