Het grote selecteren

voorraad

Nu ik alle schilderijen op één na weer in mijn atelier heb, is het grote selecteren begonnen. Maar eigenlijk is dat nu ook klaar. Een collectie van ruim dertig doeken, variërend van 30 bij 40 centimeter tot 120 bij 100 centimeter.

Vanmorgen vroeg ben ik nog een uur aan het schilderen geslagen en maakte ik op basis van een eerste laag die ik eerder had gemaakt, een doek van 50 bij 60 centimeter dat ik wil meenemen voor Dutch Art & Design, een prachtige winkel en galerie in de Oranienburgerstrasse, waar Marja Klomp en Jochem Koek als het ware de ambassadeurs zijn van Nederlands design en kunst. Bezoek voor een impressie de website www.dad-berlin.de.

Ook voor Meisterschueler heb ik recent nog twee grote nieuwe doeken gemaakt. Ik merk dat het niet altijd makkelijk is ouder werk (drie jaar oud bijvoorbeeld) nog mee te nemen naar exposities, omdat het basisverhaal achter mijn portretten weliswaar onveranderd is gebleven, maar de manier van werken niet.

Over precies een week hangt het meeste werk, zo’n 25 doeken, aan de oever van de Spree. Maar voordien moet ik nog vrij veel werk van haakjes met draad voorzien, zodat het ook écht opgehangen kan worden. Niet mijn favoriete bezigheid. Um es milde auszudrücken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s